فوبیای چاقی

فوبیای چاقی نوعی ترس مخرب و غیرمنطقی نسبت به افزایش وزن است. فوبیای چاقی اغلب ناشی از سایر مشکلات فیزیولوژیک است که در ادامه بیان خواهند شد. این ترس بیشتر در افرادی قابل مشاهده است که تلاش و فشار دایمی برای حفظ تناسب اندام خود دارند، مانند ورزشکارانی که زیبایی ظاهری در آنها مهم است (رقصنده، اسکیت سوار و غیره). اگرچه فوبیایی چاقی در زنان شایع‌تر است اما در مردان هم قابل مشاهده می‌باشد.

عوارض و نشانهه‌ای فوبیای چاقی در افراد مختلف متفاوت بوده و به شرایط فکری-روحی، شدت ترس و خصوصیات فردی بستگی دارد. نشانه عمومی این ترس عبارتند از اجتناب از خوردن غذا، وسواس در لاغر شدن، احساس گناه پس از میل غذا، عدم احساس گرسنگی و نادیده گرفتن معیارهای وزنی. فوبیای چاقی می‌تواند به ایجاد ناهنجاری‌های غذایی، مانند بی‌اشتهایی عصبی هم منجر شود. در حالتی دیگر باعث ایجاد استفراغ‌های عصبی بعد از صرف غذا می‌شود.

اگر فرد مبتلا به فوبیای چاقی مقدار ناچیزی افزایش وزن پیدا کند، ممکن است دچار حملات شدید اضطرابی شود که باعث افزایش سرعت ضربان قلب، تنگی نفس، ضعف، سرگیجه، غش، بی‌حسی، تعرق شدید، لرز، عدم کنترل و درد قفسه سینه می‌شود.

علل فوبیای چاقی:

اگرچه فوبیای چاقی می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌هایی شود که در بالا ذکر شد، در بعضی افراد ابتلای قبلی به این بیماری‌ها خود می‌تواند علتی برای ترس از مصرف غذا شود.

اگر فرد قبلا یکی از عزیزان خود را در اثر مشلات ناشی از چاقی از دست داده باشد، ریسک ابتلا به فوبیای چاقی در او افزایش می‌یابد.

نداشتن اعتماد به نفس کافی نسبت به ظاهر شخصی، نیز یکی از دلایل ابتلا به فوبیای چاقی است.

تجربیات بد مانند جراحت یا حادثه هم می‌تواند دلیل دیگری بر ایجاد فوبیا شود.

راه‌های درمان فوبیای چاقی:

درمان فوبیای چاقی نیز در افراد مختلف متفاوت است. برای درمان این ترس معمولا از چند روش درمانی مختلف در کنار هم استفاده می‌شود. روش‌های مشاوره‌ای برای افزایش اعتماد بنفس فرد و تجویز دارو برای کنترل اضطراب و ضربان قلب، تنگی نفس و غیره بکار برده می‌شوند.

ایجاد مراکز توانبخشی برای اختلالات غذایی نیز یکی از راه‌های کمک رسانی است که اخیرا رو به گسترش است. محیط صمیمی و اطمینان بخش در این مراکز می‌تواند از ترس افراد کاسته و اعتماد بنفس‌شان را افزایش دهد.

با توجه به ماهیت فوبیا که نوعی پاسخ غیر ارادی (تحریک عصبی) نسبت به یک محرک است استفاده از طب سوزنی نیز می‌تواند به درمان آن کمک کند. طب سوزنی ضمن تحریک سیستم عصبی ترشح اندروفین‌ها را تحریک کرده و به این طریق از میزان اضطراب و استرس می‌کاهد. علاوه بر این طب سوزنی سبب برقراری تعادل انرژی و هورمونی در بدن می‌شود، و همچنین حالات روحی، فکری و فیزیکی فرد را به سمت تعادل و سلامتی می‌راند. افزایش گردش خون ناشی از طب سوزنی نیز ضمن تغذیه بهتر بدن باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و به طور کلی عملکرد شیمیایی بدن را بهینه می‌کند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.