بسکتبالیست‌ها، فوتبالیست‌ها و به طور خاص دوندگان اغلب از درد ساق پا رنج می‌برند. درد ساق پا در فوتبالیست ها به علت استفاده بیش از حد ماهیچه‌های ساق پا (درشت نی) و بافت‌های پیوندی متصل به آن که ماهیچه‌ها را به استخوان وصل می‌کنند، ایجاد می‌شود. درد ساق پا در فوتبالیست ها و ورزشکاران پس از تمرینات سخت و طولانی یا در اثر افزایش ناگهانی شدت و زمان فعالیت ورزشی مشاهده می‌شود. برای مثال زمانی که دوندگان مسافت طولانی را می‌پیمایند و هنگامی که در مسیرهایی متفاوت از نظر سختی زمین یا شیب وارد می‌شوند دچار چنین دردی خواهند شد. درد ساق پا در فوتبالیست ها یا سایر ورزشکاران ممکن است در اثر تورم یا گرفتگی بافت‌های نرم نیز ایجاد شود.

در حالی که انواع مختلفی از درمان‌ها اعم از فیزیوتراپی یا دارو درمانی برای درمان درد ساق پا در فوتبالیست ها وجود دارد، نقطه شروع تمام این درمان‌ها با استراحت و پرهیز از وارد کردن هر گونه استرس به ناحیه ساق پا است. در نهایت، شدت آسیب دیدگی و نوع درمان پیشنهادی بوسیله معاینه پزشک مشخص خواهد شد.

با این حال یکی از رویکردهای درمانی مورد توجه در ورزشکاران استفاده از طب سوزنی است. این روش درمانی زمانی بیشترین اثر را دارد که بلافاصله پس از آسیب دیدگی بکار برده شود. بر اساس طب سنتی چینی طب سوزنی بر تمام بدن اثر گذاشته، به گونه‌ای که سبب رهاسازی مولکول‌هایی نظیر اندورفین، سرتونین، نوروپپتیدها و انتقال دهنده‌های عصبی می‌شود. لذا طب سوزنی قادر است فرآیند بهبود را ارتقاء داده، از شدت درد کاسته، گردش خون موضعی را افزایش داده و گلبول‌های سفید را به سمت محل آسیب دیدگی هدایت کند. مجموعه این تحریکات، فرآیند التیام آسیب دیدگی را سرعت بخشیده، از میزان تورم کاسته و کبودی را برطرف می‌کند. برای این منظور لازم است ابتدا محل آسیب دیدگی و گرفتگی در ساق پا مورد شناسایی و بررسی قرار گرفته سپس سوزن‌ها در ناحیه مربوطه فرو برده شوند. همچنین نواحی پیرامون محل آسیب دیدگی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند تا انسدادهای احتمالی در کانال‌های انرژی شناسایی و رفع گردد. این کانال‌ها مسیری است که انرژی “چی” بوسیله آن در بدن جریان می‌یابد.

در سال ۲۰۰۲ گروهی از محققان آزمایشی را جهت بررسی میزان تاثیر طب سوزنی در درمان درد ساق پا در فوتبالیست ها ترتیب دادند. ۴۰ ورزشکار مبتلا به درد ساق پا به سه گروه تقسیم شدند: گروه درمانی با دارو، طب سوزنی و گروهی که همزمان با هر دو روش مورد درمان قرار گرفت. گروه‌ها هفته‌ای دو مرتبه و به مدت سه هفته تحت درمان قرار گرفتند. گروه طب سوزنی و گروهی که همزمان از هر دو روش استفاده کردند طی دوره درمان، حین فعالیت یا استراحت، به طور چشمگیری درد کمتری را احساس می‌کردند. میزان اثرگذاری کلی در این تحقیق برای طب سوزنی ۷۲.۵%، روش درمانی همزمان ۵۴.۵% و دارو ۴۶.۵% برآورد شد.

همچنین تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می‌تواند به اثرات طب سوزنی کمک کرده و از وقوع مجدد درد ساق پا در فوتبالیست ها و ورزشکاران پیشگیری کند. بعضی ترکیبات غذایی نیز می‌تواند به کاهش و پیشگیری از التهاب کمک کند. البته از تاثیر و مزایای استفاده از کفش ورزشی مناسب هم نباید غافل شد.

اگر می خواهید در مورد بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی مطالعه کنید روی لینک آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید برای مشاوره با ما در تماس باشید.