درمان جای جوش

زخم ناشی از جوش یا جای جوش زمانی ایجاد می‌شود که آسیب ناشی از آن به بافت‌های زیرین پوست سرایت کند. لذا قبل از درمان یا دستکاری جوش باید نوع آن تشخیص داده شود چرا که جوش‌های مختلف نسبت به درمان، متفاوت عمل می‌کنند. از جمله داروهایی که معمولا برای رفع جای جوش استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • آلفا هیدروکسی اسید: معمولا در محصولات مختلف تجاری برای رفع جای جوش بکار برده می‌شود. این ترکیب با برطرف کردن سلول‌های مرده و پیشگیری از انسداد حفره‌های پوست نسبت به رفع اثرات جوش کمک می‌کند. اسید ملایم با تراشیدن لایه‌ای از سلول‌های پوست باعث برطرف شدن تغییر رنگ ایجاد شده می‌شود و اثرات جای جوش را از بین می‌برد.
  • لاکتیک اسید: بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۰، استفاده از قرص لاکتیک اسید هر دو هفته به مدت سه ماه، به بهبود بافت پوست، ظاهر آن و تولید رنگیزه‌ها کمک کرده و به این طریق اثرات جای جوش را محو می‌کند.
  • رتینوئید: این ترکیب ضمن تحریک تولید سلول‌های جدید، به تقویت بافت پوست کمک می‌کند. همچنین این ترکیب می‌تواند تغییرات رنگ ناشی از جوش را نیز برطرف کند. اما استفاده از رتینوئید می‌تواند باعث حساسیت پوست نسبت به نور خورشید شود، لذا پس از مصرف آن باید از برخورد نور مستقیم خورشید به پوست جلوگیری کرد.
  • سالیسیلیک اسید: از جمله ترکیبات بسیار رایج در محصولات آرایشی بهداشتی جهت درمان جوش است. این ماده با تمیز نگه داشتن حفره‌های پوستی، کاهش تورم و قرمزی و تراشیدن سلول‌های مرده از لایه سطحی پوست به برطرف کردن جای جوش کمک می‌کند. با این وجود، مصرف مداوم این ماده می‌تواند تا حدودی باعث خشکی، سوزش و حساسیت پوست شود.

در صورتی که استفاده از هر یک از رو‌ش‌های بالا نتواند به طور مناسبی جای جوش را از بین ببرد می‌توان با مراجعه به مطب‌های تخصصی و با توجه به نوع جوش از روش‌هایی مانند لایه برداری درم ابریشن، قرص‌های شیمیایی، لایه برداری با لیزر، تزریق فیلر یا پرکننده‌ها (از جنس کلاژن، چربی یا سایر مواد)، روش میکرونیدلینگ و تزریق مستقیم دارو به جوش استفاده کرد. همچنین استفاده از طب سوزنی نیز می‌تواند به درمان جوش و برطرف کردن جای آن کمک کند.

جوش‌های کوچک معمولا از خود لکه‌های قرمز، صورتی و قهوه‌ای به جا می‌گذارند. این لکه‌ها ممکن است به طور طبیعی از بین نروند و برای ماه‌ها یا سال‌ها باقی بمانند. در چنین حالتی، استفاده از طب سوزنی می‌تواند با تخریب رنگدانه‌ها و تقویت گردش خون در ناحیه، به برطرف شدن جای جوش کمک کند.

جای جوش‌های حفره مانند که بوسیله جوش‌های کیستیک بزرگ و عمقی ایجاد شده و باعث ایجاد ظاهری خال خالی روی پوست می‌شوند نیز به کمک طب سوزنی و از طریق تحریک تولید کلاژن و تقویت سلول‌های بافت پیوندی پوست قابل برطرف شدن هستند.

جوش‌های بزرگتر اغلب از خود توده‌های برآمده در سطح پوست به جا گذاشته که باعث ناهمواری سطح پوست می‌شوند. اگرچه این توده‌ها شبیه جوش هستند اما سفت‌تر بوده و معمولا بسیار دیرتر از سایر جوش‌ها برطرف می‌شوند. تحریک این نواحی با استفاده از طب سوزنی ضمن کاهش التهاب در آن ناحیه، با تخریب محتویات آن و تحریک پیام‌های عصبی جهت ترمیم زخم می‌تواند به برطرف شدن آن‌ها کمک کند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.