همزمان با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن بوسیله سلول‌های پوستی، از خاصیت الاستیک پوست کاسته می‌شود. عوامل محیطی مانند تابش خورشید و عوامل ژنتیکی نیز در نحوه ایجاد این خطوط و چروک دور چشم نقش دارند.

پوست دور چشم از جمله اولین نواحی بدن است که نشانه‌های پیری در آن ظاهر می‌شود چرا که پوست در این ناحیه ذاتا از سایر نواحی بدن نازک‌تر است. لذا ظهور خط و چروک دور چشم یک اتفاق کاملا طبیعی در روند افزایش سن است.

اما علاوه بر سن و ژنتیک، مهمترین عوامل دیگری که می‌توانند فرایند ایجاد چروک دور چشم را تشدید کنند عبارتند از:

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش فرابنفش، مانند نور خورشید. امواج فرابنفش می‌توانند سبب تخریب کلاژن شوند. کلاژن مهمترین پروتئین در بافت پوست بوده که نقش آن ثابت نگه داشتن ساختار پوست و صورت است.

بر اساس گزارش mayo clinic، سیگار نیز از جمله قویترین عوامل دخیل در ایجاد چروک دور چشم در زنان و مردان است. مصرف سیگار پوست را بطور جدی در معرض استرس‌های اکسیداتیو قرار می‌دهد که می‌تواند منجر به تخریب کلاژن و الاستین شود.

عادت‌های رفتاری مانند اخم کردن، مالش چشم و نحوه خوابیدن و قرار دادن صورت روی بالش می‌تواند عضلات صورت را تحت تاثیر قرار دهد بطوری که به تدریج پوست قابلیت بازگشت به حالت اولیه خود را از دست می‌دهد. لذا از جمله عوامل موثر در ایجاد چروک دور چشم خوابیدن با صورت روی بالش است.

راه‌های درمان چروک دور چشم:

ورزش‌های صورت می‌توانند به تقویت عضلات صورت و در نتیجه پوست اطراف چشم کمک کند.

آلرژی معمولا می‌تواند باعث التهاب اطراف چشم و همچنین آبریزش از چشم شو. و این در نهایت می‌تواند فرد را تحریک به مالش چشم کرده و حتی منجر به خشکی پوست اطراف چشم شود. لذا درمان هرچه سریعتر آلرژی می‌تواند ضمن تسکین پوست به مراقبت بهتر از آن کمک کند.

خشکی اطراف پوست می‌تواند ظاهر چروک دور چشم را مشخص‌تر کند. لذا مرطوب نگه داشتن پوست دور چشم با کرم‌های محتوی ویتامین A، پپتید، هیالورونیک اسید می‌توانند ضمن تقویت گردش خون، رشد سلول‌های جدید را نیز تحریک کند.

پرهیز از تابش فرابنفش خورشید:

محافظت از پوست در برابر تابش فرابنفش خورشید می‌تواند به پیشگیری از چروک دور چشم کمک کند. استفاده از کلاه یا عینک آفتابی می‌تواند پوست و چشم را از تابش خورشید حفظ کند.

رژیم غذایی سالم:

ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E به وفور در محصولات محافظت از پوست بکار برده می‌شوند. مصرف غذاهای غنی از این ویتامین‌ها نیز می‌تواند سلول‌های پوستی را تقویت کند.

استفاده از طب سوزنی:

در طب سوزنی، سوزن‌های استریل و بسیار باریک در نقاط خاصی از بدن کاشته می‌شود. هدف از این کار برقراری تعادل انرژی در بدن است. کاشت این سوزن‌های ریز در نواحی خاص صورت می‌تواند زخم‌های بسیار کوچکی ایجاد کند، ایجاد این زخم‌ها سبب تحریک سیستم ایمنی و همچنین گردش خون در ناحیه شده و به طبع آن غذا رسانی و اکسیژن رسانی به ناحیه صورت افزایش می‌یابد. در نتیجه این فرایند تولید کلاژن توسط سلول‌ها تقویت شده و لذا بر خصوصیات الاستیک و استحکام پوست افزوده می‌شود.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.