ریفلاکس مری

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) زمانی رخ می دهد که اسفنکتر تحتانی (LES) مری خوب بسته نشود و محتویات معده به مری بازگردد. اسفنکتر تحتانی مری، حلقه ای عضلانی در انتهای مری است که مانند یک شیر بین معده و مری عمل می کند.
هنگامی که اسید معده ریفلاکس شده با سطح مری تماس پیدا کند، احساس سوزشی در ناحیه قفسه سینه و گلو رخ می دهد که به آن سوزش معده می گویند. حتی ممکن است مواد ریفلاکس شده در پایین دهان نیز حس شوند. سوزش گاه به گاه معده طبیعی است و لزوما به این معنا نیست که فرد مبتلا به ریفلاکس مری است. در صورتی که سوزش معده بیش از ۲ بار در هفته تکرار شود، احتمال ابتلا به ریفلاکس بالا است و ممکن است مشکلات جدی تری را برای فرد به وجود بیاورد.

کاربرد طب سوزنی در درمان ریفلاکس مری

طب سنتی چینی معتقد است که ریفلاکس معده به مری ناشی از عدم تعادل سیستم های بدن است. بر اساس طب سنتی چینی سوزش معده و ریفلاکس عموما از عدم هماهنگی بین کبد و معده ناشی می شود. در طب چینی کبد مسئول گردش منظم خون، انرژی، احساسات و گوارش در بدن است. هنگامی که کبد در وضعیت مناسبی فعالیت نکند، که این اتفاق عموما ناشی از استرس طولانی مدت است، نمی تواند همه جریان های ذکر شده را به خوبی کنترل کند و موجب بروز بیماری های مختلف می شود. نتیجه عملکرد بد کبد، عوض شدن جهت انرژی در شکم است. جهت طبیعی عبور جریان انرژی در معده به سمت پایین است. هنگامی که انرژی سرکش کبد بر معده اثر کند، موجب تغییر جهت انرژی معده از پایین به بالا می شود و باعث بروز بیماری های مختلفی مانند ایجاد لایه ضخیم و چرب بر روی زبان، آروغ زدن، سوزش معده و ریفلاکس می شود. طب سوزنی و گیاه درمانی می توانند به خوبی وضعیت کبد را نرمال کنند و به درمان ریفلاکس مری بپردازند.

منبع

http://www.acupuncture.com/Conditions/gerdc.htm

http://www.alignacupuncture.com/got-gerd-get-chinese-medicine-or-acupuncture/