سلولیت ران چیست؟

سلولیت ران حفره‌های بسیار کوچکی است که در سطح پوست ران قابل مشاهده بوده به طوری که ظاهری شبیه به پوست پرتقال در سطح پوست ایجاد می‌کند. سلولیت علاوه بر ران، در بازو و نشیمنگاه نیز قابل مشاهده است. حدود ۹۰ درصد از زنان و ۱۰ درصد از مردان در طی دوران زندگی خود به این عارضه مبتلا می‌شوند. سلولیت زمانی ایجاد می‌شود که یک لایه از چربی در زیر پوست به بافت پیوندی نفوذ می‌کند. تغییرات هورمونی، خصوصا کاهش استروژن می‌تواند بر روی گردش خون اثر منفی گذاشته و در نتیجه سبب کاهش تولید کلاژن شود. همزمان با افزایش تعداد سلول‌های چربی و بزرگتر شدن آن‌ها، لایه‌های کلاژن باریکتر شده که به ایجاد سلولیت ران ختم می‌شود.

به طور کلی سلولیت ران هیچ گونه رنجش یا خطر جسمی برای فرد ندارد اما از جنبه زیبایی ممکن است در نظر بعضی افراد ناخوشایند بیاید. لذا صنایع آرایشی و بهداشتی برای کاهش سلولیت اقدام به تولید انواع مختلف کرم، لوسیون و دارو کرده‌اند.

عواملی که ایجاد سلولیت ران را تحریک می‌کنند.

علاوه بر تغییرات هورمونی که قبلا گفته شد، افزایش سطح انسولین و کاتکول آمین در شکستن و تجمع مولکول‌های چربی دخالت دارند. مصرف زیاد کربوهیدرات سبب افزایش انسولین و در نتیجه تحریک تولید و رشد سلول‌های چربی می‌شود.

از طرفی در زنان به علت نحوه قرارگیری بافت پیوندی و بافت چربی نسبت به هم، سلولیت بیشتر ایجاد می‌شود. در زنان سلول‌های چربی در حالت عمودی در زیر پوست قرار می‌گیرند. در حالی که در مردان این سلول‌های چربی به صورت افقی و لایه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند.

نشستن‌های طولانی مدت و تحرک کم می‌تواند سبب تغییر الگوی گردش خون شده و ریسک ایجاد سلولیت را بالا ببرد. بر اساس بعضی گزارش‌ها وجود التهابات مزمن نیز می‌تواند ریسک ابتلا به سلولیت را افزایش دهد. همچنین به نظر می‌رسد که سیگار کشیدن نیز می‌تواند ریسک ابتلا به سلولیت را بیشتر کند.

روش‌های مختلفی برای درمان سلولیت ران بکار گرفته شده است. از جمله این روش‌ها عبارتند از تغییر رژیم غذایی، فعالیت‌های ورزشی و روش‌های مدرن مانند لیزر، امواج رادیویی و اولتراسوند و درمان‌های مرتبط با طب سنتی.

برای برطرف کردن سلولیت ران لازم است ضمن کاهش بافت چربی، تولید کلاژن نیز تحریک شود لذا روش‌هایی که بتوانند همزمان این دو فاکتور را لحاظ کنند می‌توانند اثر ماندگارتری به جا بگذارند. از آنجا که مهمترین عامل دخیل در سلولیت اختلال در گردش خون است لذا استفاده از طب سوزنی می‌تواند تاثیر چشمگیری در درمان سلولیت ران داشته باشد. در این روش سوزن‌ها در محل خاصی که مرتبط با سلولیت هستند قرار داده شده و برای مدت حدود ۴۵ دقیقه الی یک ساعت باقی می‌مانند. این سوزن‌ها سبب تحریک متابولیسم چربی و افزایش گردش خون در نواحی مربوطه می‌شوند. استفاده همزمان از ماساژ می‌تواند اثر طب سوزنی را تشدید کند. برای درمان بهینه، یک الی دو جلسه در هفته مورد نیاز است و نتایج اولیه طی پنج هفته اول قابل مشاهده خواهد بود. درمان کامل نیز پس از حدود ۱۲ هفته حاصل خواهد شد.

برای آشنایی با خدمات متنوع موسسه جامع طب سوزنی ایران برای درمان بیماری‌های مختلف می‌توانید روی خدمات کلیک کنید.
در صورت تمایل برای دریافت اطلاعات تماس و تعیین وقت قبلی روی تماس با ما کلیک کنید.