درمان سلولیت ران

سلولیت ران در حقیقت بافت چربی است که به صورت یک لایه در زیر پوست قرار می‌گیرد و سبب ایجاد ظاهری چاله‌ای شکل، مانند سطح پنیر و رنگ متمایل به نارنجی می‌گردد. در این حالت سلول‌های چربی بوسیله بافت‌های پیوندی به ناحیه‌های مجزا تقسیم می‌شوند. بافت‌های پیوندی در مردان الگویی افقی یا متقاطع دارند در حالی که در زنان بافت پیوندی الگویی عمودی یا شش گوشه شبیه به لانه زنبور دارد که این باعث برآمدگی چربی در زنان می‌شود. در زنان عمدتا سلولیت ران و باسن شایع است اگرچه ممکن است در ناحیه بازو و شکم نیز ایجاد شود. عوامل متعددی در ایجاد سلولیت ران دخالت دارند از جمله اختلال و ضعف در گردش خون، هورمون‌ها، ژنتیک، عدم فعالیت ورزشی کافی و رژیم غذایی نامناسب. با افزایش سن خصوصا در زنان، تولید هورمون استروژن کاهش می‌یابد که این سبب تضعیف گردش خون شده و تولید کلاژن در بافت‌های پیوندی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که به تخریب بافت‌های پیوندی می‌انجامد. اگرچه سلولیت ران در همه زنان با هر نژاد، سایز و اندازه‌ای ایجاد می‌شود اما داشتن اضافه وزن وجود سلولیت را برجسته‌تر می‌کند. اضافه وزن به معنی داشتن چربی بیشتر و ‌لذا افزایش استرس بر بافت‌های پیوندی و برآمدن بیشتر آن‌ها است.

اگرچه روش‌های مختلفی اعم از جراحی، استفاده از دستگاه‌های رفع سلولیت، کرم و لوسیون برای درمان سلولیت ران وجود دارد اما درمان این وضعیت کار چندان ساده‌ای نیست. لذا پیروی از رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت‌های ورزشی قلبی عروقی از جمله ایمن‌ترین، موثرترین و با دوام‌ترین روش‌های درمانی برای از بین بردن سلولیت هستند.

اگرچه داشتن فعالیت ورزشی مداوم نمی‌تواند به درمان کامل سلولیت بی‌انجامد اما در اکثر موارد می‌تواند از زیادتر شدن آن جلوگیری کرده و شکل ظاهری آن را بهبود بخشد. همچنین می‌تواند با کشیدن و تقویت بافت‌های پیوندی و عضلات سبب افزایش الاستیسیته و استحکام پوست شده و از نمایان شدن سلولیت پیشگیری کند.

انجام فعالیت‌های هوازی یا قلبی عروقی بطور روزانه سبب سوزاندن بافت‌های چربی شده، به حجم عضلات اضافه می‌کند و به رفع سلولیت کمک می‌کند. باید به این نکته توجه داشت که سایر روش‌های کاهش چربی مانند رژیم‌های لاغری یا لیپوساکشن لزوما نمی‌توانند تاثیر مثبتی در رفع سلولیت داشته باشند. حذف بافت‌های چربی بدون تقویت بافت‌های پیوندی و عضلات (عدم تقویت الاستیسیته پوست) ممکن است سبب افتادگی پوست شده که می‌تواند منجر به بدتر شدن وضعیت گردد.

اگرچه کرم‌های محتوی رتینوئیدها می‌توانند در اثر تقویت پوست تاثیر موقتی در رفع سلولیت داشته باشند اما هیچ یک از کرم‌های تجاری موجود نیز تاثیر دائمی ندارند. همچنین سایر روش‌های غیر تهاجمی دیگر نظیر استفاده از لیزر، امواج رادیویی و ماساژ نیز می‌توانند تاثیر موقت در درمان سلولیت داشته باشند.

با توجه به اینکه ضعف در گردش خون یکی از دلایل اصلی ایجاد سلولیت است، لذا استفاده از طب سنتی از جمله طب سوزنی می‌تواند در درمان آن مفید باشد. در طب سوزنی تلاش می‌شود تا گردش خون و لنف در بدن تهییج گردد. در این روش سوزن‌ها در نقاط مخصوص به مدت حدودا ۴۵ دقیقه قرار داده می‌شوند تا با تقویت گردش خون و متابولیسم در آن ناحیه، سوخت و ساز چربی‌ها را افزایش دهند.

همچنین استفاده از طب سوزنی به دفع سموم از بدن نیز کمک می‌کند و سبب تقویت و استحکام پوست می‌گردد.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.