پس از بلوغ ممکن است ظاهر پوست دچار تغییرتی شود به طوری که حالتی مانند پوست پرتقال با منافذی ریز به خود بگیرد. این حالت که به صورت تجمع چربی در زیر پوست به نظر می‌رسد معمولا در ناحیه باسن و ران‌ها ایجاد شده و به آن سلولیت گفته می‌شود.

متخصصان پوست معتقدند ۹۰ درصد زنان در دوره‌ایی از زندگی‌شان سلولیت را تجربه خواهند کرد. اگرچه سلولیت می‌تواند در هر دو جنس زن و مرد ایجاد شود، اما در زنان شایع‌تر است. که این به خاطر نحوه قرار‌گیری سلول‌های چربی و بافت پیوندی نسبت به هم است. فیبرهای کلاژن در زیر پوست مسئول اتصال بافت‌های چربی به پوست هستند. کشیده شدن و از دست رفتن خاصیت کشسانی در این فیبرها سبب کشیده شدن و سفت شدن بافت‌های پیوندی شده که می‌تواند به سلول‌های چربی فشار وارد کرده و سبب ظاهر سلولیت مانند در پوست شود. از جمله فاکتورهایی که در ایجاد سلولیت دخیل‌اند می‌توان به هورمون‌ها و عوامل ژنتیکی، تغذیه و نحوه لباس پوشیدن اشاره کرد.

افرادی که عادت به خوردن چربی زیاد، کربوهیدرات یا نمک داشته و در عین حال فیبر کمی می‌خوردند و همچنین کشیدن سیگار و عدم تحرک ورزشی و نشستن یا ایستادن در یک حالت خاص به مدت طولانی می‌تواند باعث بروز سلولیت شود. همچنین پوشیدن لباس‌های زیر تنگ یا کشی در ناحیه باسن و ران که مانع از گردش آزادنه خون می‌شود نیز در ایجاد سلولیت نقش دارد. افزایش وزن نیز یکی دیگر از علل سلولیت است.

کرم و محصولات آرایشی بهداشتی مختلفی در بازار وجود دارد که مدعی درمان سلولیت هستند. اما این مواد عمدتا بر ظاهر و سطح پوست عمل می‌کنند و بر علت اصلی سلولیت توجه‌ایی ندارند. بعضی از افراد نسبت به دیگران از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به سلولیت هستند، که صرفه نظر از سبک زندگی و رژیم غذایی، دلیل عدم اثر گذاری لیپوساکشن در مورد آن‌ها را توجیه می‌کند. اگرچه در مورد افراد بسیاری امکان پیشگیری از سلولیت وجود ندارد با رعایت توصیه‌هایی می‌تواند به کاهش ظاهر آن کمک کند: از جمله رژیم غذایی سالم و متعادل، نوشیدن آب زیاد، ورزش‌های منظم، داشتن وزن ثابت و مناسب و عدم کشیدن سیگار.

از جمله درمان‌های دیگری که بر اساس گزارشات بهترین نتایج در درمان سلولیت را به همراه داشته‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان با امواج آکوستیک: تحقیقات نشان داده استفاده از این روش می‌تواند ظاهر سلولیت را طی چندین جلسه درمان کاهش دهد.

درمان با لیزر: درمان با لیزر انواع مختلفی دارد. در یکی از این موارد که روشی کم تهاجمی‌تر بوده و سلولاز نام دارد یک فیبر لیزری کوچک زیر پوست قرار داده می‌شود. با روشن کردن دستگاه انرژی ایجاد شده سبب تخریب بافت چربی اطراف آن می‌شود.

طب سوزنی: در این روش با کاشت سوزن‌های بسیار باریک در نواحی خاصی از بدن، جریان خون به طور کلی در بدن و خصوصا در محل سلولیت تشدید می‌شود. این فرایند همچنین سبب کاهش استرس و تقویت متابولیسم در سلول‌ها و در نتیجه دفع بهتر مواد زائد از بدن می‌شود. در طب سوزنی با تقویت گردش خون تلاش می‌شود با تحریک تولید کلاژن در سلول‌های پوستی، به طور ریشه‌ای سلولیت مورد هدف و درمان قرار بگیرد.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.