مقایسه طب سوزنی و بوتاکس

طب سوزنی، با هدف قرار دادن و درمان علل ریشه‌ای اختلالات یا بیماری‌ها، سبب برقراری تعادل در بدن، روح و روان می‌شود.

سم بوتولیوم، پروتئینی است که توسط باکتری کلستردیوم بوتلیوم تولید شده و از جمله قویترین سم‌های عصبی است که در طبیعت یافت می‌شود. در دز کم، سم بوتولیوم یا همان بوتاکس می‌تواند به طور موقت از فعالیت و انقباض‌های ماهیچه‌ای بکاهد. اما در دز بالاتر می‌تواند باعث فلج شدن عضله صورت و حتی از کار افتادن عضلات تنفسی و در نتیجه اختلال در تنفس شود.

در طب سنتی چینی،  اعتقاد بر این است که صورت بازتاب دهنده عملکرد اندام‌های درونی بدن است. لذا در طب سوزنی، شناسایی اختلالات درونی بدن در سیستم‌های گوارشی یا سایر اندام‌ها از مهمترین بخش‌ها است. زمانی که ریشه اختلالات فرد شناسایی شد، سپس استراتژی درمانی مناسب برای طب سوزنی مشخص شده و نتایج آن در چهره پدیدار خواهد شد.

در طب سوزنی با کاشتن سوزن در صورت و گاهاً سایر نقاط بدن، گردش خون تقویت می‌شود. لذا خونرسانی و در پی آن اکسیژن رسانی و غذا رسانی به آن ناحیه تقویت شده که می‌تواند تولید کلاژن و الاستین در سلول‌ها را تحریک کند. بر حسب شرایط فرد، طب سوزنی می‌تواند برای ریلکس کردن یا تقویت عضلات بکار گرفته شود.

تزریق بوتاکس با مهار انتهای عصبی در ناحیه عضلات از رها شدن استیل‌کولین پیشگیری می‌کند. این پروسه بطور موقت از انقباض‌های عضلانی پیشگیری کرده و ضمن ریلکس کردن عضلات باعث صاف شدن پوست و رفع ظاهر خطوط در چهره می‌شود.

فواید طب سوزنی هم ظاهر فرد و هم عملکرد اندام‌های درونی وی را دربرمی‌گیرد. اگر فرد دچار مشکلات دیگر مانند سردرد، یبوست، استرس و بیخوابی است، طب سوزنی می‌تواند بطور چشمگیری در درمان آنها مفید باشد. علاوه بر رفع چین و چروک از پوست، از جمله مزایای ظاهری دیگر طب سوزنی بهبود علکرد و تقویت عضلات است. همچنین طب سوزنی برای رفع پف زیر چشم، افتادگی پلک، تنگی منافذ و افتادگی پوست نیز مفید است. در حالی که بوتاکس صرفا با برطرف کردن خطوط صورت، پوستی صاف را سبب می‌شود.

نتایج طب سوزنی معمولاً بعد از چند جلسه درمانی نمایان می‌شود که برای حفظ و تقویت آن‌ها نیاز به تکرار دوره‌های درمان است. هر دوره درمانی ممکن است شامل ۱۰-۱۵ جلسه حدوداً ۶۰ دقیقه‌ای باشد. در حالی که تزریق بوتاکس معمولاً تنها ده دقیقه زمان برده و نتایج آن حدود ۳-۸ ماه باقی می‌ماند.

طب سوزنی تقریباً بدون عوارض جانبی است. از جمله عوارض جانبی قابل ذکر در مورد طب سوزنی می‌توان به سوزش یا ورم در محل کاشت سوزن اشاره کرد. مواردی مانند عفونت، آسیب عصبی یا واکنش‌های آلرژی نیز در موارد بسیار نادر ممکن است بروز کند. بوتاکس نیز می‌تواند باعث بروز عوارض جانی موقتی شود. از جمله عوارض جانبی بوتاکس می‌توان به فلج ناخواسته عضلات مجاور، واکنش‌های آلرژیک، سردرد، تورم، دید تار، خشکی دهان، خستگی و ورم و کبودی در ناحیه تزریق اشاره کرد. بر حسب نحوه تزریق و تخصص فرد ممکن است مشکلاتی مانند افتادگی پلک، دید دوگانه، سوزش، خط لبخند نامتقارن، ناتوانی در بستن پلک‌ها نیز در فرد بروز کند که بطور معمول بعد از چند هفته برطرف می‌شوند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.