سیاهی دور چشم یک پدیده رایج در مردان و زنان و حتی در مواردی در کودکان است. همزمان با افزایش سن تولید کلاژن در سلول‌های پوستی کاهش یافته و پوست به تدریج استحکام و الاستیسیته خود را از دست می‌دهد و این باعث می‌شود تا مویرگ‌های زیرین آن نمایان‌تر شوند. اگرچه خستگی تنها فاکتور دخیل در ایجاد سیاهی دور چشم نیست، اما نقش اساسی در تشدید ظاهر آن دارد. استرس نیز عامل دیگری است که می‌تواند در ظاهر چهره افراد و خصوصا ایجاد سیاهی دور چشم موثر باشد. تجمع مایعات بین بافتی یا ورم و پف کردگی اطراف چشم نیز بعلت ایجاد سایه می‌تواند ظاهر سیاهی دور چشم را تشدید کنند.

مالش بیش از حد چشم، خیره شدن طولانی مدت به تلویزیون و کامپیوتر نیز می‌تواند به چشم فشار وارد کند. این فشارهای خارجی می‌تواند سبب اتساع عروق خونی اطراف چشم شده که منجر به سیاهی دور چشم خواهد شد.

آلرژی نیز یکی دیگر از عوامل دخیل در ایجاد سیاهی دور چشم است. تولید هیستامین علیه عوامل خارجی علاوه بر ایجاد خارش، سوزش یا قرمزی و پف چشم، سبب اتساع رگ‌ها و نمایان‌تر شدن آنها می‌شود. همچنین آلرژی فرد را تحریک به مالش پوست اطراف چشم می‌کند که این می‌تواند باعث بدتر شدن شرایط، ایجاد التهاب، تورم و پارگی رگ‌های خونی شده و سیاهی دور چشم را تشدید کند.

کم آبی نیز از جمله دلایل دیگر سیاهی دور چشم است. در نبود آب کافی، پوست صورت و خصوصا اطراف چشم شادابی و طراوت خود را از دست داده و دچار رنگ پریدگی می‌شود.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش خورشید نیز بدن را تحریک به تولید رنگدانه ملانین می‌کند که باعث تغییر رنگ پوست به سمت سیاهی می‌شود. لذا تابش بیش از حد آفتاب به نواحی اطراف چشم سیاهی دور چشم را تشدید می‌کند.

عوامل ژنتیکی نیز در ایجاد سیاهی دور چشم دخیل‌اند. سیاهی دور چشم در کودکان عمدتا از این نوع است که ممکن است با افزایش سن برطرف شده یا بدتر شود. در نهایت ابتلا به بیماری‌هایی مانند اختلالات کبدی یا غده تیروئید نیز می‌توانند باعث سیاهی دور چشم شوند.

درمان‌های رایج سیاهی دور چشم

اگرچه انتخاب روش مناسب درمان سیاهی دور چشم باید با توجه به علت ایجاد آن اتخاذ شود، اما راهکارهای خانگی زیر می‌تواند به کاهش ظاهر آن کمک کند:

  • استفاده از کمپرس آب سرد؛ که به رفع اتساع عروق کمک کرده و مانع از دیده شدن آنها از زیر پوست می‌شود.
  • خواب کافی به طراوت و شادابی پوست کمک می‌کند.
  • بالا نگه داشتن سر حین خواب از تجمع مایعات در صورت جلوگیری کرده و مانع پف اطراف چشم می‌شود.

از جمله درمان‌های دارویی و مدرن برای رفع سیاهی دور چشم عبارتند از:

  • لایه برداری شیمیایی پوست بمنظور کاهش رنگدانه‌های سطحی
  • لایه برداری لیزری
  • استفاده از انواع تتوهای پزشکی در نواحی نازک پوست
  • استفاده از فیلرها بمنظور مخفی کردن رگ‌های خونی یا تزریق ملانین که باعث بی‌رنگ شدن نواحی اطراف چشم می‌شود
  • برداشت چربی‌های اضافی اطراف چشم بمنظور رفع ورم و پف

درمان سیاهی دور چشم با طب سوزنی

در کنار درمان‌های مدرن و خانگی استفاده از طب جایگزین یا مکمل مانند طب سنتی نیز می‌تواند در درمان سیاهی دور چشم مفید باشد. طب سوزنی از جمله تکنیک‌های رایج در طب سنتی است که برای این منظور بکار گرفته می‌شود. طب سوزنی ضمن تحریک گردش خون و لنف در بدن به اکسیژن رسانی و غذا رسانی به سلول‌های پوستی کمک می‌کند. این امر تولید کلاژن در سلول‌های پوستی را تحریک کرده و سبب استحکام و طراوت پوست می‌شود. همچنین افزایش گردش خون و لنف به حرکت مایعات بین‌بافتی کمک کرده و مانع تجمع آنها خواهد شد که ضمن رفع پف و ورم به کاهش سیاهی دور چشم کمک خواهد کرد.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر در رابطه با طب سوزنی روی لینک آن کلیک کنید.