دلایل احساس نیاز به شیرینی

بدن انسان از خود پیام‌های مختلفی ارسال می‌کند. ردگیری این پیام‌ها گاهاً می‌تواند به ما در حفظ و ارتقاء سلامتی کمک کند. با این حال، گاهی این پیام‌ها برای ما چالش برانگیز هستند از جمله احساس نیاز به شیرینی . اگرچه تمایل عمومی بر نادیده گرفتن این دسته از پیام‌های چالش برانگیز است اما در مورد احساس نیاز به شیرینی که در ساعات مشخص روز ایجاد می‌شود، همه افراد نمی‌توانند از آن صرف نظر کرده و برای این منظور نیاز به کمک دارند.
این احساس دلایل مختلفی دارد. ممکن است مغز انسان به علت نیاز به انرژی شدیداً احساس نیاز به شیرینی داشته باشد. اما صرف نظر از نیاز به انرژی، احساس نیاز به شیرینی در بزرگسالان بیشتر از روی عادت یا پاداش بوده و حتی جنبه فیزیولوژیک دارد.
عادات روزانه بر روی عملکرد مغز تأثیر می‌گذارند. به عبارت دیگر، تا زمانی که مغز از انجام یک عادت احساس رضایت می‌کند، آن عادت را ادامه می‌دهد. بعضی از مولکول‌های عصبی در مغز، در ایجاد اعتیاد به شیرینی نقش دارند درست همانند اعتیاد به مواد مخدر یا الکل. به علاوه، تغییر در گیرنده‌های دوپامین در مغز نیز بر این احساس تأثیر می‌گذارد. دوپامین مولکولی است که هنگام احساس رضایت و خوشی ترشح می‌شود. لذا برای تکرار حس خوشی، مغز دائماً درخواست شیرینی می‌کند. اما حقیقت این است که در اکثر مواقع، بدن می‌تواند با شکستن کربوهیدرات‌های ذخیره شده، گلوکوز مورد نیاز مغز را تأمین کند بدون اینکه نیاز به خوردن شیرینی باشد. به عبارت دیگر، این پیام‌های مغز اشتباهاً فرد را دچار احساس نیاز به شیرینی می‌کند.
داشتن یک رژیم غذایی ناکافی، یکی دیگر از دلایل احساس نیاز به شیرینی است. مصرف غذاهایی که حاوی شکر ساده هستند مانند دونات، آبنبات و نوشابه گازدار باعث می‌شود تا تمایل مغز برای این غذاها بیشتر شود.
شیرین کننده‌های مصنوعی که امروزه به عنوان جایگزین شکر در مواد غذایی مختلف بکار برده می‌شوند اگرچه از نظر کالری نسبت به شکر بهتر هستند اما باعث فریب مغز می‌شوند. در حقیقت با مصرف این شیرین کننده‌ها، مغز آن را به عنوان یک شیرینی در نظر گرفته و در نتیجه، تقاضای مجدد شیرینی می‌کند. خواب ناکافی شبانه، حذف وعده غذایی و استرس زیاد و مزمن از جمله دلایل دیگر تمایل به شیرینی هستند. از راهکارهای کنترل احساس نیاز به شیرینی عبارتند از:
• مصرف مواد غذایی غنی از فیبر
• مصرف مواد پروتئینی
• نوشیدن آب کافی در روز
• مصرف مواد غذایی سالم مانند سبزیجات و میوه به جای خوراکی‌هایی مانند آبنبات
• عدم مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی
• استفاده از طب سوزنی جهت کاهش استرس و برقراری تعادل بین هورمون‌ها

اگر معتاد به شیرینی هستید مطالعه این متن را از دست ندهید روی لینک آن کلیک کنید.

اگر می‌خواهید در رابطه با شیرینی خوری و درمان آن با طب سوزنی بیشتر مطالعه کنید روی لینک آن کلیک کنید.و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید