چرا سلولیت در ران ایجاد میشود؟

سلولیت شرایطی است که در آن، ظاهر پوست به صورت حفره حفره (شبیه به پوست پرتقال) می‌شود. سلولیت در ران و باسن بسیار شایع است اما در سایر نقاط بدن مانند بازو نیز قابل مشاهده است. اگرچه سلولیت در ران هم در مردان و هم در زنان دیده می‌شود اما در زنان رواج بیشتری داشته و تقریبا ۸۰ تا ۹۰ درصد زنان در هر سنی خصوصا در سنین بالای ۲۵ سال با آن مواجه می‌شوند.

علت ایجاد سلولیت در ران دقیقاً مشخص نیست. اما به نظر می‌رسد سلولیت در نتیجه برهمکنش بافت پیوندی در لایه‌ زیرین پوست و لایه چربی که زیر آن قرار دارد، ایجاد می‌شود. در زنان، ساختار قرارگیری سلول‌های بافت پیوندی و سلول‌های چربی زیرین آن به صورت عمود بر هم است. زمانی که سلول‌های چربی به درون لایه‌های پوست نفوذ کنند، ظاهر سلولیتی در پوست دیده می‌شود. در مردان، سلول‌های بافت پیوندی و سلول‌های چربی به طور متقاطع کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. لذا برخلاف زنان، سلول‌های چربی کمتر به درون لایه پوست نفوذ می‌کنند.

با این حال عوامل دیگری نیز در ایجاد سلولیت در ران می‌توانند نقش داشته باشند:

عوامل هورمونی: استروژن، انسولین، نورآدرنالین، هورمون‌های تیروئید و پرولاکتین از جمله هورمون‌هایی هستند که در فرآیند ایجاد سلولیت در ران نقش دارند. بر اساس یک نظریه، همزمان با کاهش استروژن در زنان، خونرسانی به بافت‌های پیوندی زیرین پوست نیز کاهش می‌یابد. کاهش خونرسانی به معنی کاهش اکسیژن و غذایی است که به این ناحیه می‌رسد که این امر، منجر به کاهش تولید کلاژن می‌شود. از طرفی سلول‌های چربی نیز در نتیجه کاهش استروژن حجیم می‌شوند. این شرایط منجر به تضعیف بافت پیوندی، نفوذ چربی به درون آن و ظهور سلولیت می‌شود. همچنین افزایش سن سبب کاهش الاستیسیته، لاغری و افتادگی پوست می‌شود. این شرایط نیز احتمال بیشتر شدن سلولیت را افزایش می‌دهد.

عوامل ژنتیکی: وجود برخی ژن‌ها می‌تواند سبب ایجاد سلولیت شود. این ژن‌ها سرعت متابولیسم بدن، توزیع چربی زیر پوست و میزان گردش خون را کنترل می‌کنند.

تغذیه و سبک زندگی: اگرچه سلولیت در نتیجه وجود مواد سمی و دفعی در بدن ایجاد نمی‌شود اما سبک زندگی سالم می‌تواند به کاهش آن کمک کند. مصرف بیش از حد چربی، کربوهیدرات و نمک و از طرفی فقدان فیبر در رژیم غذایی می‌تواند احتمال ابتلا به سلولیت را افزایش دهد. پوشیدن لباس زیر تنگ نیز می‌تواند خونرسانی در ناحیه باسن و ران را محدود کند و باعث تضعیف بافت‌های پیوندی گردد که به سلولیت در ران ختم می‌شود.

استفاده از طب سوزنی یکی از روش‌های موثر در درمان سلولیت در ران است. در این روش تلاش می‌شود تا با تحریک گردش خون و لنف، سوخت و ساز و عملکرد بافت‌های پیوندی تقویت شود. همچنین علاوه بر افزایش گردش خون و لنف، طب سوزنی به دفع مواد زائد از بدن، تسکین گرفتگی عضلات و ایجاد طراوت و شادابی در پوست کمک می‌کند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.