اعتیاد به شیرینی را کنار بگذارید

برای بعضی افراد، خودداری از خوردن آبنبات یا شیرینی بعد از غذا، کار بسیار مشکلی است. بعضی دیگر در تمام طول روز تمایل به خوردن شیرینی دارند. اما باید دانست که شکر موجود در شیرینی منبع تقریباً بی‌ارزش کالری است که زمینه ساز ابتلا به دیابت نوع دو و چاقی می‌شود. با این همه اطلاعات در مورد اثرات شکر، همچنان بسیاری از افراد میل بسیار زیادی برای خوردن شکر دارند، چرا؟ طب سنتی چینی دلایل زیادی را برای علت اعتیاد به شیرینی بیان می‌کند. اول از همه، در طب چینی تمام شیرینی جات، بد در نظر گرفته نمی‌شوند. غذاهای شیرین اما دارای ارزش غذایی به عنوان شیرینی خوب در نظر گرفته می‌شوند مانند میوه‌های تازه و خشک شده، هویج، غلات، دانه رازیانه و حتی بعضی شکلات‌ها به همراه آجیل. در عوض سودا، دونات و آبنبات به عنوان شیرینی بی‌ارزش در نظر گرفته می‌شوند. یکی از دلایل اعتیاد به شیرینی ، نیاز به انرژی است. هر شیرینی بعد از خوردن، تجزیه شده و به گلوکوز تبدیل می‌شود که منبع انرژی بدن است. این انرژی برای فعالیت‌هایی مانند تنظیم دما، حرکت، هضم و عملکرد سیستم ایمنی بکار می‌رود. بنابراین اعتیاد به شیرینی می‌تواند نشانه نیاز بدن به انرژی باشد. از جمله علل کمبود انرژی عبارتند از:

  • تغذیه نامناسب: در این مورد، غذاهای مصرفی فاقد کالری کافیست و به عبارت دیگر، حجم یا کیفیت غذاهای مصرفی مناسب نیستند. اگر وعده‌های غذایی، انرژی لازم را تأمین نکنند، فرد برای جبران آن، سراغ شیرینی می‌رود.
  • اختلال در هضم غذا: سیستم گوارش وظیفه تبدیل مواد غذایی به انرژی را دارد. اگر فرد در هضم غذا مشکل داشته باشد، دچار کمبود انرژی می‌شود.
  • استرس: استرس یکی از دلایل هضم نامناسب غذاست. استرس، عصبانیت یا ناراحتی، عملکرد سیستم گوارش را مختل می‌کند. در چنین حالتی، بدن انرژی خود را برای تغییر حالات روحی و فکری صرف کرده در حالی که عملکرد سایر قسمت‌های بدن مانند سیستم گوارش را کند می‌کند.
  • کمک به هضم غذا: یکی دیگر از دلایل اعتیاد به شیرینی نقش شکر در کمک به هضم غذاست. به همین دلیل، بسیاری از افراد برای هضم بهتر غذا عادت به خوردن شیرینی بعد از وعده غذایی دارند.

روش‌هایی برای کمک به ترک اعتیاد به شیرینی

  • مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌ها: بعضی انواع گیاهان دارویی و مکمل‌ها به تنظیم شکر در خون کمک می‌کنند. لذا میزان میل به مصرف شکر در فرد را تعدیل کرده و از مصرف شیرینی جات می‌کاهند. کروم، ال گلوتامین و ویتامین B از جمله آن‌ها هستند.
  • دوری از موقعیت‌های وسوسه انگیز: همانند ترک اعتیاد به الکل باید هر چیزی که وسوسه کننده هستند مانند کلوچه، آبنبات، بستنی و غیره را در خانه نگه نداشت. از خرید مواد دارای شکر افزوده پرهیز کنید.
  • استفاده از طب سوزنی: طب سوزنی چه از نظر فیزیولوژیک و چه از نظر روانی می‌تواند به درمان اعتیاد به شیرینی کمک کند. طب سوزنی از طریق اثر بر سیستم عصبی مرکزی به درمان استرس و اضطراب کمک کرده و به این طریق اعتیاد به شیرینی را کنترل می‌کند. همچنین طب سوزنی از طریق تنظیم هورمون‌ها و عملکرد غدد درون‌ریز، به تنظیم سطح شکر در خون نیز کمک می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شیرینی خوری روی لینک آن کلیک کنید. همچنین در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید