گیلن باره

بیماری گیلن باره یک اختلال خود ایمنی بدن بوده که نتیجه آن آسیب به سیستم عصبی محیطی است. علت شروع این بیماری معلوم نیست اما اغلب بعد از برخی عفونت های ویروسی رخ می دهد.

احساس ضعف، مور مور شدن و گزگز اندام ها و در نهایت فلج از علایم گیلن باره است. این علایم از اندام های تحتانی شروع شده و کم کم اندام فوقانی و عضلات تنفسی را نیز درگیر می نماید.

بیماری گیلن باره اغلب در دوره کودکی تا نوجوانی رخ می دهد و معمولا بعد از دو سال به آرامی بهبود می یابد. در موارد نادر، بیماری و علایم آن مادام العمر باقی خواهد ماند.

درمان

در مراحل حاد بیماری از ایمونوگلوبولین، پلاسمافرز، رژیم غذایی پر پروتئین و پر کالری و فیزیوتراپی استفاده می شود. همچنین برخی داروها مانند کورتون ها، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن، مسکن ها، ضد دردها و داروهای ضد تشنج نیز جهت کاهش علایم، درد و التهاب تجویز می شود.

کاربرد طب سوزنی در درمان گیلن باره

بعد از گذشت مرحله حاد بیماری و مرخص شدن از بیمارستان، طب سوزنی می تواند وارد عمل شود و برای درمان این بیماران کمک کننده باشد. طب سوزنی از سه طریق در بهبود بیماران مبتلا به گیلن باره عمل می کند:

بهبود علایم گیلن باره: بهبود درد، گزگز و مورمور شدن، بهبود علایم روحی روانی و کاهش سطح ایمنی بدن به سادگی با طب سوزنی امکان پذیر است.

توانبخشی و بهبود شرایط عضلانی: طب سوزنی با افزایش خونرسانی به بافت عضلانی باعث افزایش کارایی عضله و بهبود شرایط حرکتی بیمار می گردد.

کمک به بهبود کارکرد عصب: طب سوزنی با تحریک بافت عصبی، به ترمیم بافت عصبی بیمار کمک ویژه ای می کند.

هم طب سوزنی بدن و هم طب سوزنی گوش، در درمان گیلن باره عالی هستند. البته در موارد مزمن و چند ساله بهتر است از روش ایمپلنت غیر دایمی گوش به همراه امبدینگ استفاده گردد.