درمان اسکار

درمان اسکار (جای جوش، جای زخم، جای ابله و جای سوختگی)

تقریبا تمام ما به نوعی با اسکارها درگیر هستیم. معمولا در زندگی همه ما، حداقل یک بار آسیب پوست ایجاد شده که بعد از بهبودی جای آن باقی مانده است. برخی از این اسکارها بسیار سطحی هستند و بعد از مدتی بهبود می یابند اما در موارد زیادی هم اسکارها در تمام عمر باقی می مانند. باقی ماندن اثر زخم و جای جوش و آبله به خصوص در صورت و دست ها اغلب برای بسیاری از مردم ایجاد مزاحمت می کند و در زیبایی آن ها تاثیر زیادی می گذارد. به همین علت این افراد درمان های متفاوت زیادی را در طول زندگی خود تجربه می کنند. در این مطلب ما به این افراد مژده می دهیم که طب سوزنی هم یک راه خیلی خوب و بی عارضه در درمان جای جوش، درمان جای زخم و درمان جای آبله و سوختگی است.

اسکار چیست؟

در زخم های وسیع یا عمیق معمولا پوست نمی تواند خود را با بافت طبیعی جایگزین کند و بنابراین برای انجام فرآیند ترمیم، سلول های فیبروبلاست به منطقه آسیب می آیند و ایجاد بافتی را می کنند که فیبروز نام دارد. بافت فیبروز جایگزین پوست طبیعی شده و خود را به صورت برجستگی، فرورفتگی و سطح براق و غیر همرنگ با بافت پوست نشان می دهد. البته پوست های خشک بیشتر مستعد اسکار هستند و حتی در هنگام درمان هم این افراد کمتر درمان می شوند (مژده: طب سوزنی، پوست خشک را هم درمان می نماید).

طب سوزنی چطور اسکار را درمان می کند؟

برای درمان باید کاری کرد تا بدن وادار شود بافت فیبروز را از بین ببرد و پوست طبیعی (کلاژن، الاستین و سلول های اپیتلیال) جای آن را بگیرد. برای این منظور طب سوزنی سه کار اصلی را انجام می دهد:

اولا روی ارگان های بدن کار می شود تا فرآیندهای ترمیمی پوست در کل بدن فعال شود. به همین علت پوست مرطوب می شود.

ثانیا روی بافت سطحی اسکارها کار می شود که شبیه استفاده از انواع لیزر، کرم های موضعی، ساب سیژن و پیلینگ است.

ثالثا روی استطاله های عمقی اسکارها نیز کار انجام می شود.

میزان تاثیر این درمان چقدر است؟ قدرت درمانی طب سوزنی چطور است؟

میزان تاثیر طب سوزنی در افراد مختلف، متفاوت است. البته از آنجا که کار، ترمیمی است مشاهده نتیجه نهایی بسیار طول می کشد اما آثار اولیه را بعد از ۱۰ جلسه نشان می دهد. به این ترتیب بیمار و اطرافیانش متوجه تغییرات کاهش عمق و کاهش وسعت ضایعات می شوند و به ادامه این درمان طولانی امیدوار می گردند.

آنچه ما در بیمارانمان دیده ایم این است که ضایعات بین ۳۰% تا ۱۰۰% بهبود یافته اند.