درمان درد سیاتیک با طب سوزنی

به طور متوسط از هر ده نفر حدود چهار نفر از مشکلات مربوط به درد سیاتیک در دوره‌هایی از زندگی خود رنج می‌برند. این عصب از طرفین قسمت پایینی نخاع به سمت لگن و باسن و از آنجا به سمت پاها امتداد یافته و در نهایت در زانو به چندین عصب منشعب می‌گردد. هر عاملی که به نوعی به این عصب فشار اعمال کند یا باعث سوزش و برانگیختگی آن شود می‌تواند به درد سیاتیک منجر گردد که معمولا به سمت یکی از باسن‌ها یا ران‌ها امتداد می‌یابد. میزان حساسیت درد سیاتیک در افراد ممکن است متفاوت باشد. ممکن است درد سیاتیک به صورت تیر کشیدن، احساس سوزش تیز یا ناراحتی‌های شدید بروز کند. همچنین مشکلات سیاتیک ممکن است بصورت بی‌حسی، ضعف یا مورمور شدن نیز بروز کند. درد سیاتیک می‌تواند در اثر نشستن یا ایستادن، سرفه و عطسه کردن، خم شدن، بلند کردن اشیاء و حتی زور زدن تشدید شود.

درمان‌هایی که برای درد سیاتیک تجویز می‌شوند متعدد هستند که از کیسه‌های آب گرم یا سرد گرفته تا دارو، ورزش و درمان‌های مکمل و جایگزین و حتی جراحی را شامل می‌شود.

اگرچه درد سیاتیک انجام هر گونه فعالیت بدنی را مشکل می‌کند اما معمولا استراحت مطلق نیز برای افراد مبتلا تجویز نمی‌شود. برای مدیریت و درمان درد سیاتیک لازم است فرد پوزیشن و فعالیت بدنی که کمترین فشار و درد را سبب می‌گردد، بیابد. اگر درد نه چندان شدید برای بیش از چند هفته باقی بماند جهت درمان ممکن است فیزیوتراپی تجویز گردد. فعالیت‌های ورزشی مناسب با تجویز پزشک و در حضور فیزیوتراپ می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

همچنین استفاده از درمان‌های مکمل یا جایگزین مانند بیوفیدبک و طب سوزنی نیز می‌تواند در بعضی افراد به کاهش درد سیاتیک کمک کند. البته کارآیی این روش‌ها از نظر علمی هنوز مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است.

بیوفیدبک تکنیکی است که به کنترل اعمال بدن مانند ضربان قلب، فشار خون و تنش عضلات کمک می‌کند. در این روش با استفاده از دستگاه، عملکرد اندام‌های بدن مانیتور شده و سپس سعی می‌شود تا با تمرکز و تمرین فعالیت آن‌ها کنترل شود. این روش بیشتر در درمان استرس و مشکلات ناشی از آن کاربرد دارد.

در طب سوزنی از سوزن‌های ریزی برای تحریک نقاط خاصی در سطح پوست استفاده می‌شود. این نقاط در امتداد کانال‌های انرژی قرار دارند. بر اساس تئوری طب سوزنی، درد، ناشی از عدم تعادل و انسداد جریان انرژی در بدن است. لذا تحریک این نقاط باعت برطرف شدن انسداد و آزادسازی جریان انرژی در بدن می‌شود. نظریه دیگر در این مورد این است که تحریک این نقاط با تحریک سیستم عصبی مرکزی منجر به آزادسازی ترکیبات شیمیایی شده که به کاهش درد و افزایش احساس سلامت کمک می‌کند.

تنها درصد کمی از افراد مبتلا به درد سیاتیک برای درمان نیازمند جراحی خواهند بود. چنانچه علیرغم مصرف دارو یا سایر درمان‌های ذکر شده، پس از ۶ هفته همچنان درد سیاتیک باقی بماند ممکن است جراحی مورد استفاده قرار گیرد. هدف از جراحی برطرف کردن علت فشار بر عصب و در نتیجه کاهش درد است.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.