عوامل چاقی شکم

تعادل بین میزان کالری ورودی و مقدار انرژی مصرفی، تعیین کننده وزن افراد است. چنانچه فردی بیشتر از میزان سوخت و سازش کالری جذب کند، افزایش وزن پیدا کرده و اگر کمتر از سوخت و ساز بدن کالری جذب کند، وزن خود را از دست خواهد داد. لذا مهمترین فاکتور در چاقی شکم، مقدار کالری موجود در مواد غذایی مصرفی و میزان فعالیت فیزیکی هستند. در ادامه، مهمترین عواملی دخیل در چاقی شکم بیان می‌شوند:

  • ژنتیک: ریسک چاقی در افرادی که یکی از والدین‌شان یا هر دو چاق هستند، بیشتر است. ژنتیک می‌تواند هورمون‌هایی که در فرآیند تنظیم چربی دخیل‌اند را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال یکی از علل ژنتیکی چاقی شکم نقص در لپتین است. لپتین هورمونی است که در سلول‌های چربی و در جفت تولید می‌شود. در صورت انباشته شدن بیش از حد چربی، لپتین با ارسال سیگنال به مغز جلوی خوردن بیشتر غذا را می‌گیرد. در صورتی که به هر دلیلی بدن قادر به تولید لپتین نباشد یا سیگنال لپتین بطور مناسبی به مغز نرسد، در اثر عدم کنترل در خوردن، چاقی شکم ایجاد خواهد شد.
  • نوع مواد غذایی مصرفی: خوردن بیش از اندازه مواد غذایی پرکالری مانند شکر، کربوهیدرات، مواد غذایی فرآوری شده و مواد پر چرب مانند سیب زمینی سرخ شده یا فست فود باعث جذب بیش از اندازه کالری در بدن می‌شود. لذا در صورتی که فعالیت فیزیکی فرد به اندازه لازم نباشد، کالری مازاد سبب چاقی شکم می‌شود. الکل یکی از مواد بسیار پر کالری است لذا مصرف مداوم آن باعث چاقی شکم می‌شود.
  • عدم فعالیت فیزیکی: اکثر افراد دارای مشاغلی هستند که ساعات طولانی بر روی صندلی می‌نشینند. همچنین دائما از اتومبیل به جای پیاده روی یا دوچرخه استفاده می‌کنند. برای استراحت اغلب مشغول تماشای تلویزیون، جستجو در اینترنت یا بازی‌های کامپیوتری هستند. عدم فعالیت به معنی عدم مصرف کالری جذب شده توسط مواد غذایی است. لذا کالری مازاد بصورت چربی در بدن تجمع می‌یابد.
  • مصرف دارو: مصرف داروهای ضد افسردگی، ضد تشنج، ضد دیابت مانند انسولین، هورمون‌هایی مانند قرص‌های خوراکی پیشگیری از بارداری و ترکیبات محتوی کورتون می‌توانند سبب چاقی شکم شوند. هر یک از این داروها به طریق متفاوتی باعث افزایش وزن می‌شوند. همچنین ابتلا به بیماری‌هایی مانند سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، کم کاری تیروئید، سندروم کوشینگ، سندروم پرادار – ویلی و مقاومت به انسولین نیز می‌تواند باعث چاقی شکم شود.
  • عوامل اجتماعی: گاها وجود مشکلات اقتصادی، عدم توانایی خرید غذای سالم یا مشکلات اجتماعی مانند در دسترس نبودن فضای سالم و امن جهت فعالیت ورزشی یا پیاده روی نیز می‌تواند روند چاقی را تشدید کند.

تحقیقات اخیر نشان داده است که استفاده از یک الی سه دوره طب سوزنی در کنار سایر روش‌های رایج می‌تواند فرآیند کاهش وزن را تشدید کند. کاشت سوزن در بدن با تحریک و آزادسازی اندورفین سبب برقراری آرامش شده و این می‌تواند از پرخوری ناشی از استرس و اضطراب پیشگیری کند. همچنین طب سوزنی با برقراری تعادل هورمون‌ها در بدن، میزان سوخت و ساز سلول‌ها را نیز بهبود می‌بخشد که این نیز از تجمع کالری پیشگیری می‌کند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.