کاشت نخ نوعی روش درمانی است که طی آن از سوزن‌های خاص یکبار مصرف برای کاشت نخ‌های جذب شونده در نقاط طب سوزنی استفاده می‌شود. ادعا می‌شود که این روش از طریق تحریک پیوسته نقاط طب سوزنی به پیشگیری و درمان بیماری کمک می‌کند. در این روش از نخ‌های پزشکی از جنس پلی‌دی‌اکسانون و یا از جنس روده گوسفند و بز استفاده می‌شود. این نخ‌ها در قسمت زیرین بافت پوست یا ماهیچه‌ها کاشته می‌شوند. نخ‌های کاشته شده به تدریج نرم‌تر شده و در نهایت با گذر زمان تجزیه شده و در بافت‌ بدن حل می‌شوند.

مدت زمان دقیق تجزیه نخ‌ها به جنس آنها بستگی دارد. نخ‌های پلی‌دی‌اکسانون در طی سه ماه اول بسیار آهسته تجزیه می‌شوند و طول عمری در حدود ۱۸۰-۲۱۰ روز دارند. اما نخ‌های از جنس روده معمولا طول عمری کوتاه‌تر و در حدود ۱ الی ۲ ماه دارند. بطور کلی در مقایسه با روش سنتی طب سوزنی، کاشت نخ به علت ماندگاری بالاتر، می‌تواند در یک دوره طولانی تحریک پیوسته ایجاد کند.

با توجه به زیست‌سازگاری خوب و ایمنی نخه‌ای پلی‌دی‌اکسانون، تکنیک کاشت نخ بطور گسترده برای درمان مشکلات مختلف مانند دردهای اسکلتی-عضلانی بکار گرفته شده است. دردهای مزمن پایین کمر، اُستئوآرتروز زانو و شانه منجمد از جمله سایر مشکلات اسکلتی-عضلانی است که برای درمان آنها از تکنیک کاشت نخ استفاده شده است..

از آنجا که امروزه فرایند کاشت نخ به لطف پیشرفت تکنیک کاشت و مواد مورد استفاده تقریبا بدون درد انجام می‌شود، لذا تمایل به استفاده از این روش در بیماران رو به افزایش است. علاوه بر مشکلات اسکلتی-عضلانی از این روش برای بهبود سلامتی، خصوصا برای شرایطی که درمان نسبتا سختی دارند استفاده می‌شود. از جمله مسائل مرتبط با زیبایی پوست، چهره و کاهش وزن.

با اینحال روش کاشت نخ می‌تواند به طور کلی برای تمام شرایطی که طب سوزنی مورد استفاده قرار می‌گیرد بکار گرفته شود: از جمله برای درمان مشکلات دستگاه گوارش مانند ورم معده مزمن، زخم معده، یبوست، اسهال، چاقی و رفع قاعدگی دردناک. و همچنین مشکلاتی مانند آسم، سکته، آکنه، اگزما، صرع، برونشیت مزمن و التهاب گلو.

دوره درمان در کاشت نخ:

مدت و تعداد دوره‌های درمانی در روش کاشت نخ به شرایط بیماری تحت درمان و جنس نخ‌های مورد استفاده بستگی دارد. بطور معمول در این روش هر ده روز یک جلسه درمانی برگزار می‌شود. و هر دوره درمانی شامل ۸ الی ۱۰ جلسه خواهد بود. فاصله بین جلسات درمانی در هر دوره می‌تواند بر حسب تشخیص و شرایط تحت درمان تا ۳ الی ۴ هفته افزایش داده شود از جمله در مورد کاهش وزن و زیبایی.

موارد منع مصرف:

  • به علت ریسک ایجاد عفونت، استفاده از تکنیک کاشت نخ برای درمان التهاب مثانه یا زخم توصیه نمی‌شود
  • استفاده از تکنیک کاشت نخ برای درمان بیماری‌های حاد پوستی، دیابت حاد و نقص‌های پوستی یا بافتی ناشی از بیماری‌های مختلف زمینه‌ایی توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از این روش در افراد مستعد به خونریزی که دچار نقص پلاکت هستند توصیه نمی‌شود.
  • همچنان افراد مبتلا به روانپریشی، تعرق زیاد، و افراد مبتلا به خستگی مفرط و حس گرسنگی مزمن گزینه مناسبی برای استفاده از این روش نیستند.
  • بهتر است که این روش در طی روزهای قاعدگی استفاده نشود.
  • همچنین در زنان باردار استفاده از این روش در ناحیه شکم، کمر و نواحی Hegu(LI04), Sanyinjiao(SP6) توصیه نمی‌شود.

همچنین تکنیک کاشت در کودکان زیر هفت سال نیز توصیه نمی‌شود مگر در موارد خاص و با احتیاط و دقت بالا.

 

اگر برای شما هم سوال پیش آمده که فرآیند کاشت نخ دردآور است یا خیر، اینجا کلیک کنید.