سیاتیک به معنای واقعی کلمه می تواند دردی شدید در ناحیه پایینی کمر و باسن باشد. عصب سیاتیک بزرگ ترین عصب در بدن است که از گره های عصبی کوچکتر تشکیل شده است. عصب سیاتیک از ستون فقرات کمری شروع شده و از باسن تا پایین هر دو پا ادامه می یابد. در واقع سیاتیک یک بیماری نیست، بلکه عوارض بیماری های دیگر است که تاثیرات منفی بر روی ناحیه عصب سیاتیک دارند.

[kc_accordion open_all=”yes” class=”accor_section3″][kc_accordion_tab title=”عامل درد سیاتیک چیست؟”][kc_column_text]
درد سیاتیک زمانی بروز پیدا می کند که عاملی عصب سیاتیک را تحت فشار قرار دهد. این فشار می تواند از اسپاسم عضلانی، دیسک ستون فقرات، یا حتی خود ستون فقرات ناشی شده باشد. در اکثر مواقع عامل سیاتیک اسپاسم عضلانی و بیرون زدگی دیسک است، اما ممکن است بیماری خطرناک دیگری موجب درد سیاتیک شده باشد. لذا مراجعه به دکتر در اسرع وقت ضروری است.

[/kc_column_text][/kc_accordion_tab][kc_accordion_tab title=”نگاه طب چینی به درد سیاتیک چگونه است؟”][kc_column_text]
طب چینی بر این باور است که سراسر بدن، به هم مرتبط و وابسته است. هیچ عضوی از بدن نمی تواند از دیگری جدا باشد. تشخیص و درمان سیاتیک بر اساس تشخیص وجود یک عدم تعادل بین سیستم ماهیچه ای و دیگر نواحی بدن استوار است. بر طرف کردن این عدم تعادل تنها شامل بر طرف کردن عوارض و تغییر وضعیت درد نیست، بلکه شامل درمان ریشه اصلی بیماری با تحریک قدرت خود-درمانی بدن است. شایع ترین عدم تعادل در درد سیاتیک، گردش نادرست و رکود انرژی (Qi) و خون در کانال های پشتی بدن است. باید توجه داشت که جدا از تنظیم گردش انرژی و خون، برطرف کردن عامل رکود آن ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

رکود انرژی و خون در کانال ها، بر بافت نرم کمر، باسن و لگن تاثیر منفی گذاشته و موجب اسپاسم عضلات آن نواحی می گردد. اسپاسم این عضلات نیز باعث ایجاد سیاتیک حاد می شود.

[/kc_column_text][/kc_accordion_tab][kc_accordion_tab title=”طب چینی چگونه به درمان سیاتیک می پردازد؟”][kc_column_text]
بهترین روش درمان سیاتیک، استفاده از درمان ترکیبی است. یک درمان موثر شامل طب سوزنی، توی نا (ماساژ چینی)، حجامت، تحریک الکتریکی و کشش می شود. کمر، مفصل ران و لگن کاملا به هم مرتبط هستند و درمان باید شامل همه آن ها بشود. به طور کلی درمان باید موجب کشش و استراحت تاندون ها و فاسیا و همچنین تقویت عضلات کمر شود. درمان ترکیبی به آزاد شدن اسپاسم عضلات کمر و تقویت آن ها و نیز فعال شدن قدرت خود درمانی سلول ها کمک می کند. همچنین درمان ترکیبی، بر حسب شدت فتق دیسک، ممکن است به برگشتن آن به محل مناسب کمک کند.

طب سوزنی به برنامه ریزی دوباره (Reprogram) بدن کمک می کند، در حقیقت قدرت خود درمانی بدن را تحریک کرده و از این طریق به درمان درد سیاتیک می پردازد. ماساژ چینی و توی نا نیز با آزاد کردن همه تنش ها و کشیدگی های فاسیا و تاندون ها، به کمک طب سوزنی می آیند. همچنین تکنیکی به نام غلت (Rolling) در ریلکس شدن عضلات و بهبود گردش خون و انرژی در کانال های پشتی بسیار موثر است.

[/kc_column_text][/kc_accordion_tab][/kc_accordion]

منبع

https://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Sciatica+Treatment+with+Acupuncture