سیاهی زیر چشم را درمان کنید

سیاهی زیر چشم یک پدیده شایع در مردان و زنان است. سیاهی زیر چشم که اغلب با برآمدگی یا پف چشم همراه است باعث می‌شود تا ظاهر فرد پیرتر به نظر برسد. اگرچه سیاهی زیر چشم ممکن است در هر فردی ایجاد گردد اما اغلب در افراد زیر دیده می‌شود:

  • افراد مسن
  • افراد دارای زمینه ژنتیکی
  • افراد نژاد غیر سفید. افراد دارای پوست تیره‌تر مستعد هایپرپیگمنتیشن بیشتری در اطراف چشم هستند

عوامل مختلفی در ایجاد سیاهی زیر چشم نقش دارند. در اکثر موارد، هیچ جای نگرانی وجود نداشته و نیازی به درمان پزشکی خاصی نیست. برخی از این عوامل عبارتند از:

خستگی: خواب بیش از حد، خستگی بیش از حد و بیدار ماندن بعد از ساعت خواب همیشگی می‌تواند باعث ایجاد سیاهی زیر چشم شود. اختلال در خواب می‌تواند باعث خستگی پوست و تغییر رنگ آن شود که این امر باعث پدیدار شدن بافت‌های تیره و رگ‌های خونی در زیر چشم می‌شود. همچنین کم خوابی باعث تجمع مایعات زیر چشم شده و همزمان باعث ایجاد پف نیز می‌شود.

سن: پیری یک از دلایل طبیعی ایجاد سیاهی زیر چشم است. با افزایش سن، ضمن کاهش تولید کلاژن و چربی، بافت پوست خاصیت کشسانی و نیز ضخامت خود را از دست می‌دهد. در نتیجه، رگ‌های زیر پوست نمایان‌تر شده و این موضوع باعث ظاهره تیره‌تر زیر چشم می‌شود.

فشار و خستگی چشم: خیره شدن به تلویزیون یا کامپیوتر می‌تواند تنش نسبتاً زیادی به چشم‌ها وارد کند. این تنش باعث گشاد شدن رگ‌های خونی اطراف چشم شده که در نتیجه باعث ایجاد ظاهر سیاه در زیر چشم می‌شود.

آلرژی: واکنش‌های آلرژیک و خشکی چشم نیز می‌تواند سیاهی زیر چشم را تشدید کند. در این شرایط، بدن اقدام به ترشح هیستامین کرده که معمولاً با عوارض ناخوشایندی مانند خارش، قرمزی و پف چشم همراه است. همچنین هیستامین باعث اتساع رگ‌ها شده که در نهایت سیاهی زیر چشم را تشدید می‌کند. همچنین آلرژی فرد را تحریک به خاراندن نواحی حساس می‌کند. خاراندن و مالش چشم ضمن افزایش التهاب و تورم در ناحیه و آسیب به مویرگ‌ها می‌تواند سیاهی زیر چشم را تشدید کند.

کم آبی: از دلایل شایع سیاهی زیر چشم کم آبی است. اگر آب کافی به بدن نرسد، پوست اطراف چشم شروع به تغییر رنگ، بی‌حالی و فرورفتگی می‌کند.

آفتاب سوختگی: قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش خورشید سبب تولید ملانین اضافی می‌شود. این رنگدانه، بدن را از جذب بیش از حد تابش خورشید حفظ می‌کند. بنابراین تابش بیش از حد آفتاب به اطراف چشم باعث سیاهی زیر چشم می‌شود.

ژنتیک: عوامل ژنتیکی و ابتلا به انواع خاصی از بیماری‌ها مانند اختلال در عملکرد تیروئید نیز می‌تواند باعث سیاهی زیر چشم شود.

از درمان‌های رایج سیاهی زیر چشم می‌توان استفاده از کیسه آب سرد، استراحت کردن، بالا نگه داشتن سر، استفاده از ماسک چای سبز، نوشیدن آب کافی، محافظت در برابر تابش خورشید و طب سوزنی را نام برد. طب سوزنی ضمن افزایش گردش خون و لنف باعث تقویت اکسیژن رسانی و تغذیه بافت‌های پوستی شده که این امر منجر به تحریک تولید کلاژن و تقویت پوست می‌گردد و به رفع سیاهی زیر چشم کمک می‌کند.

با کلیک روی “بیماری‌های قابل درمان با طب سوزنی” می‌توانید با خدمات مختلف ما آشنا شوید و در صورت تمایل برای تماس با ما و کسب اطلاعات بیش‌تر اینجا کلیک کنید.